Több mint kétszáznegyvenet megtaláltak

Dél-koreai kompbaleset: hatvan holttestet még mindig keresnek

Egyre valószínűbb, hogy több áldozatot elsodort a tenger, mivel a komptól igen nagy távolságra találtak a vízben mindenféle tárgyakat, amelyek valószínűleg tőlük valók.

2014.05.04 09:08MTI
Forrás: youtube.com

Több mint 240 holttestet emeltek ki vasárnapig a mintegy három hete elsüllyedt dél-koreai kompból, de hatvan embert még mindig keresnek.

A mentésben részt vevők vasárnap reggel hat holttestet találtak a komp negyedik szintjén, és ezzel a hivatalosan megerősített áldozatok száma 242-re emelkedett. A halottak utáni kutatás 19-ik napja folyik, és még hatvan embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. Az áldozatok többsége tizenéves diák.

Az eltűnt holttestek többsége valószínűleg a roncsban van, de egyre valószínűbb, hogy több áldozatot elsodort a tenger, mivel a komptól igen nagy távolságra találtak a vízben mindenféle tárgyakat, amelyek valószínűleg tőlük valók.

Az április 16-án elsüllyedt kompon 476 ember volt, csupán 174-en élték túl a balesetet. A legénység 15 tagját őrizetbe vették. Gondatlansággal, valamint a mentésre és a segítségnyújtásra vonatkozó szabályok megsértésével vádolják őket.

A katasztrófa oka egyelőre nem tisztázott. Egy feltevés szerint a komp túlságosan élesen és gyorsan kanyarodott, és emiatt borult fel, illetve felmerült a gyanú, hogy a kapitány egy kevésbé tapasztalt tengerészre bízta a hajó irányítását, és felügyelet nélkül magára hagyta a hajóhídon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.