Ez el koreálták

230 sérült a szöuli metróbalesetben

Több mint 230 ember sérült meg a dél-koreai fővárosban történt metróbalesetben, amelyet műszaki hiba okozott.

2014.05.03 13:35MTI
Forrás: Youtube

A 238 sérült közül 43 ember szorult kórházi kezelésre, a két szerelvény összeütközése azonban nem követelt halálos áldozatot. A balesetet követő mintegy tíz perc alatt biztonságba helyezték a két szerelvény mintegy ezer utasát - tették hozzá.

A hatóságok közölték, hogy a követési távolságot automatikusan tartó rendszer hibája okozta az ütközést a szöuli metró 2-es vonalának Szangvangszimni nevű állomásán, ahol az egyik szerelvény belerohant a még bent álló másik szerelvény végébe.

A követési távolságot automatikusan ellenőrző rendszernek be kellett volna kapcsolnia, amikor a szerelvény 200 méterre volt a másiktól, ám a rendszer meghibásodott az önkormányzat közleménye szerint.

A 2-es vonal a szöuli metró legforgalmasabb vonala, 2012-ben 75 millió utast szállított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.