Őrizetbe vettek sok külföldit

Most ne menjen Venezuelába!

A venezuelai hatóságok őrizetbe vettek 58 külföldi állampolgárt azzal a váddal, hogy rendbontásra és erőszakos cselekményekre bujtottak fel embereket az utóbbi hónapok kormányellenes tüntetései során.

2014.05.03 09:35MTI
Chavez álma az összeomlás szélén (forrás: Wikipedia Venezuela)

Az őrizetbe vettek szélsőjobboldali szervezetekkel állnak kapcsolatban, amelyek a 41 halálos és több mint 600 sebesült áldozatot követelő erőszakos tüntetéseket szervezték február óta - állította Miguel Rodriguez Torres sajtóértekezletén. "Eddig 58 külföldit vettünk őrizetbe, szinte mindegyiküket gyanúsítjuk fegyverhasználattal" - mondta, hozzátéve, hogy a kormányellenes mozgalmaknál bevett gyakorlat "zsoldosok" alkalmazása. A szóban forgó külföldiek közül konkrétan csak egy kolumbiait és két spanyolt említett. Egyes őrizetesek kapcsolatban állnak Álvaro Uribe volt kolumbiai elnökkel, akinek "jól kidolgozott terve van a venezuelai rendbontás felszítására és Nicolás Maduro elnök megbuktatására" - jelentette ki.

Az ellenzéki tüntetők tagadták, hogy külföldiek is részt vettek volna a tiltakozó megmozdulásokban, és azt hangoztatták, hogy ezeket nem valamilyen szélsőjobboldali ideológia alapján, hanem az ország súlyos gazdasági problémái miatti elkeseredésből szervezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.