Egyiptomi katonák ellen

Robbantásos merényletek a Sínai-félszigeten

A terrorcselekményeket a félsziget déli részén található at-Túr városban követték el, az egyiket egy katonai ellenőrzőpontnál, a másikat pedig egy busz mellett.

2014.05.02 13:17MTI
Forrás: youtube.com

Egyiptomban a Sínai-félszigeten egy katona, Kairóban pedig két rendőr vesztette életét pénteken robbantásos merényletben.

A Sínai-félszigeten két öngyilkos merényletet követtek el egyiptomi katonák ellen, robbantásokban egy katona meghalt, kilencen pedig megsebesültek biztonsági források szerint.

A terrorcselekményeket a félsziget déli részén található at-Túr városban követték el, az egyiket egy katonai ellenőrzőpontnál, a másikat pedig egy busz mellett. A robbanószerkezeteket csaknem egyidejűleg hozták működésbe.

Kairóban - Heliopolisz városrészben - pokolgép robbant egy bírósági épület közelében. A belügyminisztérium azt közölte, hogy a detonáció két rendőr életét oltotta ki, négy pedig megsebesült.

A merényletek elkövetőjeként egyelőre nem jelentkezett egyetlen csoport sem.

A Sínai-félszigeten az iszlamista Mohamed Murszi elnök tavaly július 3-ai megbuktatása óta megsokszorozódtak az egyiptomi fegyveres erők elleni támadások, merényletek.

Katonai források szerint a hatalomváltás óta a Sínai-félszigeten több mint ötszáz rendőrt és katonát öltek meg. A félszigetet többségében beduinok lakják, akiknek régóta feszült a viszonyuk a központi hatalommal. A területen több iszlamista szervezet bázisa is található. Az egyiptomi hadsereg tavaly nyáron növelte erőit a körzetben, és offenzívát indított a szélsőséges fegyveresek ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.