Az összeg még nőni fog...

Ukrajna 80 milliárd dollárt vesztett a Krím elfoglalása miatt

Ukrajna már 80 milliárd dollár veszteséget szenvedett el a Krím félsziget orosz elfoglalása miatt, és ez az összeg még nagyobb lesz, ha hozzáadják a be nem érkező vállalati nyereségeket és a fekete-tengeri energiatartalékok értékét is.

2014.04.28 20:01MTI
freedigitalphotos.net/ddpawumba

"A Krím területén lévő összes állami tulajdon Ukrajnáé, és Oroszország teljes felelősséggel tartozik a veszteségekért. Ez ma 950 milliárd hrivnya, s ez még nem is tartalmazza az elvesztett profitot, valamint az ásványi kincsek értékét" - mondta Pavlo Petrenko ukrán igazságügyi miniszter egy kijevi sajtótájékoztatón.

Szakértők ezeket az energiatartalékokat 165,3 milliárd köbméter gázra és 44 millió tonna olajra teszik, aminek az értéke nagyjából 800-1200 millió dollár. Petrenko közölte, hogy az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács jogi útra tereli a Krím bekebelezését, és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul Ukrajna területi egységének megsértése miatt, illetve büntetőjogi felelősségre vonást kezdeményez azon személyek ellen, akik megszervezték a félsziget elfoglalását.

A nemzetbiztonsági és védelmi tanács már utasította a főügyészt, hogy dolgozza ki a büntető eljárás megkezdéséhez vezető intézkedéseket - mondta, és megerősítette, hogy Ukrajna nem ismeri el az orosz területfoglalást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.