Valósághűen

Zavargásokat szimulálnak az EU legnagyobb kiberbiztonsági gyakorlatán

Több mint 200 szervezet és 400 kiberbiztonsági szakértő vesz részt az Európai Unió eddigi legnagyobb kiberbiztonsági gyakorlatán.

2014.04.28 14:12MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

A Cyber Europe 2014 gyakorlaton olyan - nagyon is valósághű - eseményeket modelleznek, amelyek egész Európára kiterjedő zavargásokat és politikai válságokat szimulálnak, és európai polgárok millióinak ellátását veszélyeztetik - közölte Udo Helmbrecht, az ENISA (krétai székhelyű Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség) ügyvezető igazgatója. A gyakorlatot az összes EU-tagállammal és az Európai Szabadkereskedelmi Társulással együttműködésben rendezik.

Az idei Cyber Europe nagyobb kiterjedésű és összetettebb, mint az ENISA által szervezett hasonló 2010-es és 2012-es gyakorlat volt. A műszaki szakasz hétfőn vette kezdetét, az operatív és stratégiai szakaszok az év további részében kerülnek sorra.

A gyakorlaton a nemzeti kiberbiztonsági szakértőket, minisztériumokat és intézményeket, valamint energia- és távközlési területen dolgozó szakembereket különböző forgatókönyvek elemzésére kérik fel. Vizsgálják, hogy mennyire tekinthetők bizalmasnak, illetve mennyire hozzáférhetőek a kényes információk, és milyen hatást gyakorol a kiberbűnözés az alapvető infrastruktúrára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.