Hatalmas kivetítőkön

Krakkóban zarándokok ezrei kísérték figyelemmel a Szentté avatást

Krakkóban több ezer zarándok kísérte figyelemmel hatalmas kivetítőkön a lengyel születésű II. János Pál pápa vasárnapi szentté avatási szertartását.

2014.04.27 14:48MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

A tömeg együtt tapsolt és ujjongott a római Szent Péter téren és környékén összegyűlt hívekkel, amikor Ferenc pápa szentté nyilvánította a 2005-ben elhunyt II. János Pált. A szentté avatás pillanatában Lengyelország-szerte megkondultak a templomok harangjai.

"Nagyszerű nap ez Lengyelországnak" - mondta a Katowicéből érkezett Maria Jurek, aki hajnali fél 5-kor indult el otthonról, hogy élőben láthassa a vatikáni szertartás közvetítését Krakkóban.

Az AP hírügynökség jelentése szerint mintegy 20 ezer zarándok gyűlt össze a krakkói II. János Pál Központnál és az Isteni Irgalmasság-szentélynél elhelyezett kivetítők körül.

A néhai pápa szülővárosában, Wadowicében ugyancsak hatalmas tömeg gyűlt össze a szentté avatási szertartás alkalmából az ottani II. János Pál téren álló bazilikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.