Egyre több ilyen hír lát napvilágot

Öngyilkosságba menekülnek a kínai vezetők

Miközben Kínában nem szűnő kampány folyik a korrupció és a hivatali hatalommal való visszaélések ellen, és naponta buknak le különböző szintű tisztségviselők, egyre több hír jelenik meg arról, hogy vezetők önkezükkel vetnek véget életüknek.

2014.04.11 14:05MTI
freedigitalphotos.net/Keattikorn

A kínai pártvezetés által meghirdetett "tiszta és átlátható kormányzás" jegyében folytatott vizsgálatok, nyomozások és ezzel párhuzamosan a polgárok leleplező feljelentéseinek megszaporodása jelentős nyomást jelentenek az államigazgatásban, a párthivatalokban és a hadseregben dolgozó vezetőkre.

A Cajhszin Online üzleti, pénzügyi weblap pénteken arról számolt be, hogy felakasztotta magát a kínai panaszirodák központi állami hivatalának helyettes vezetője. Az 58 éves Hszü Je-anra irodájában találtak rá.

A Cajhszin úgy tudja, hogy az elmúlt időkben sokat bírált intézménynél ellenőrzéseket tartottak, s az állítólagos visszaélésekkel kapcsolatban Hszü érintettsége is felmerült. A férfin az eltelt hónapokban depressziós tüneteket észleltek.

A lap utalt rá, hogy a gyanú szerint helyi, tartományi, városi vezetők rendszeresen megvesztegették az országos hivatal illetékeseit, hogy a rájuk vonatkozó terhelő feljelentéseket "süllyesszék el".

Tavaly novemberben a lakossági panaszokat legfelső fokon kezelő "petíciós hivatal" egy másik helyettes vezetőjét már súlyos fegyelmi vétségek miatt vizsgálat alá vonták. Hszü öngyilkossága előtt két másik hivatali vezető hasonló cselekményt követett el.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.