Nem emlékszik semmire

Cseh állampolgár a Norvégiában talált amnéziás férfi

A prágai hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy cseh állampolgár az a férfi, akiről a napokban személyazonossága megállapítása céljából fényképet közölt a norvég rendőrség, az illető állítása szerint ugyanis nem emlékszik saját nevére, sem pedig arra, honnan származik.

2014.04.10 11:35MTI
freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A rendőrség sajtóközleménye szerint az amnéziás férfit több családtagja is felismerte. A férfit korábban huszonévesnek hitték, de a rokonok azt mondják, hogy valójában 36 éves.

Azt továbbra sem tudni, hogy a férfi, akit jelenleg John Smith néven szólítanak, hogyan került Norvégiába, szerinte ismeretlenek kirabolták és elkábították, majd magára hagyták a skandináv országban.

"Sokan hiszik azt, hogy felismertek, de ez mindaddig csak állítás marad, amíg bizonyítást nem nyer. Szeretném, hogy igaz legyen, de nem fogadhatom el kész tényként" - mondta a férfi, aki túl korainak tartja a rendőrség bejelentését, és a keresés folytatására szólított fel.

John Smith csütörtökön lép kapcsolatba egy házaspárral, ők állítólag felismerték. "Nem tudok róluk semmit, csak annyit, hogy két emberről van szó a Cseh Köztársaságból, akik azt mondják, hogy a szüleim" - tette hozzá.

Az oslói hatóságok elmondták, hogy tavaly decemberben személyazonosító okmányok nélkül találtak rá a férfira a norvég főváros egyik hófedte utcáján. A vélhetően húszas éveiben járó ismeretlen nagyon rossz egészségi állapotban volt. A férfi kelet-európai akcentussal, de jól beszél angolul, és megérti a cseh, szlovák, lengyel és orosz nyelvet is.

A norvég biztonsági erők korábban már megpróbálták az Interpolon keresztül azonosítani, eddig azonban nem jártak sikerrel. A férfi a rendőrség elmondása szerint beleegyezett abba, hogy a nyilvánosság segítségét kérjék ügyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.