Mik vannak!

Mégis indulhat a "Loch Ness-i szörny" az EP-választáson

Mi köze egy román képviselőnek a Loch Ness-i szörnyhöz és az európai parlamenti választáshoz? A válasz egyetlen kattintásnyira.

2014.04.10 01:30MTI
Forrás: Wikipedia

Mégis indulhat a magát Loch Ness-i szörnyhöz hasonlító Corneliu Vadim Tudor európai parlamenti (EP-) képviselő, a Nagy Románia Párt (PRM) alapító elnöke újabb brüsszeli mandátumért, miután a bukaresti táblabíróság elfogadta szerdán a központi választási iroda (BEC) elutasító határozata elleni óvását.

A május 25-i EP-választásra a PRM nevében két jelöltlistát is megpróbáltak bejegyezni. Az egyiket Vadim Tudor, akit egy általa szabálytalannak tekintett kongresszuson tavaly leváltották a párt éléről. A másikat pedig a zendülők PRM-elnöke, Gheorghe Funar, Kolozsvár egykori magyarfaló polgármestere.

A BEC eredetileg mindkét PRM-listát elutasította: Vadim Tudorét formai szabálytalanságokért, Funarét pedig azért, mert a pártjegyzékben nem ő szerepel pártelnökként.

Vadim Tudor jelöltlistája leadásakor úgy fogalmazott: "olyan lenne a PRM nélkülem, mint Loch Ness szörny nélkül". Ezt a bíróság szerdai jogerős határozata is alátámasztani látszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.