Feltehetően a tengerbe zuhant az utasszállító

Eltűnt maláj gép - újra pulzáló jeleket észleltek

Az egy hónapja eltűnt malajziai utasszállító után kutató hajók újra ismétlődő jeleket észleltek két alkalommal is annak a helynek a közelében, ahol napok óta keresik a feltehetően tengerbe zuhant gépet.

2014.04.09 07:01MTI
Forrás: YouTube

Kedd este és szerdára virradóra több mint öt percig, majd hét percig tartó jelsorozatot rögzített az az amerikai berendezés, amelyet az Ocean Shield ausztrál hadihajó húz maga után.

A víz alatti lokátorok hasonló jeleket érzékeltek vasárnap is két alkalommal az ausztráliai Perth várostól mintegy 2200 kilométerre északnyugatra fekvő térségben.

Angus Houston, a kutatást koordináló ausztráliai központ vezetője sajtóértekezletén közölte, hogy az előző jeladásokat megvizsgálták, és megállapították, hogy azok fekete dobozok által leadott jelek.

Houston ezért bízik abban, hogy napokon belül rábukkannak a tengerfenéken nyugvó roncsokra. A kutatásban részt vevő, de más területet pásztázó Haihszün 01 nevű kínai hajóról jelentették tisztségviselők, hogy egy repülőgépről úszó tárgyakat fedeztek fel az óceánon, éppen azon a területen, ahol az Ocean Shield észlelte a jeleket. A Haihszün 01 emiatt elindult erre a területre.

A nevezett térségben tartózkodott már eddig is a Nanhajcsiu 115 nevű kínai mentőhajó és a 998-as számú kínai hadihajó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.