A Krím nem az összes büntetés...

Az oroszok bevetették a gázfegyvert

Két nap(!) alatt kétszer, közel a duplájára emelték az ukránoknak szállított gáz árát.

2014.04.03 16:15MTI

A Gazprom orosz gázipari óriáscég bejelentette csütörtökön, hogy újabb 100 dollárral megemeli az Ukrajnának szállított orosz földgáz árát. A tarifát két napja emelték ezer köbméterenként 385,5 dollárra.

Az új ár ezer köbméterenként 485,5 dollár - jelentette be Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, miután tárgyalt Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel.

A tarifa áprilisban lép életbe, az orosz hivatalos magyarázat szerint azért, mert megszűnik az eddig érvényben lévő vámmentesség, amelyről 2010-ben állapodott meg az ukrán és az orosz kormány.

Oroszország ezzel tovább növeli a csőd szélén álló ukrán gazdaságra nehezedő nyomást.

Moszkva azt állítja, Kijev nagyjából 2 milliárd dollár tartozást halmozott fel az orosz import földgáz szállítóival szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.