Ilyen a világ

Egy New Jersey-i püspök került a szír ortodox egyház élére

Egy, közel húsz éve New Jerseyben működő elöljáró lett a mintegy 700 ezer hívőt számláló szír ortodox egyház új feje.

2014.04.03 14:55MTI

II. Ignatius Afrám Karim 1965-ben született Szíriában, de már Írországban kapott - ortodox létére - katolikus képzést, 1996-ban pedig kinevezték a szír ortodox egyház azon érseksége élére, amely az Egyesült Államok keleti partvidékén működő egyházmegyéket fogja össze. A szír ortodox egyház élén a hitközösséget 1980 óta irányító, márciusban elhunyt I. Ignatius Zakka Ívász pátriárkát váltja, akit Ferenc pápa "a keresztény világ kiemelkedő lelki vezetőjének" tartott.

Karimot a Szíriában dúló harcok miatt Libanonban választották meg, de a pátriárka kijelentette, mielőbb vissza akarja tenni a székhelyét Damaszkuszba. "Úgy vélem, a szír ortodox egyháznak sosem lett volna szabad elhagynia a szíriai fővárost, mert az a megfelelő hely a működéséhez. Kész vagyok rá, hogy visszatérjek szülőhazámba és új pásztorként szolgáljam az egyházamat" - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.