Január végén született a pici

Leszbikus pár kislányának keresztanyja lesz az argentin elnök

Első ízben keresztelik meg egy meleg házaspár, két nő gyermekét templomban Argentínában, és a keresztanya maga Cristina Kirchner, az ország államfője lesz.

2014.04.02 11:25MTI
freedigitalphotos.net

A mesterséges megtermékenyítéssel január végén született kislányt, Umma Azult szombaton tartják keresztvíz alá a második legnagyobb argentin város, Córdoba katedrálisában.

A szülők, Soledad Ortiz és Karina Villarroel, lelkendezve jelentették be kedden, hogy az elnöknő elfogadta a felkérést a keresztanyaságra, s remélik, hogy személyesen is jelen lesz a szertartáson. Ortiz és Villarroel volt az első két nő, aki összeházasodott Argentínában a melegházasság 2010-es engedélyezése után.

A leszbikusok elmondták, hogy katolikus családból származnak, de maguk nem gyakorló hívők, és a keresztelő után gyermekükre bízzák, követ-e valamilyen vallást. Spanyolországban - ahol ugyancsak törvényes a melegházasság - már azonos párok százainak gyermekét keresztelték meg templomokban, a dél-amerikai országban azonban eddig még nem történt ilyen.

Buenos Aires érsekeként Antonio Bergoglio, aki most Ferenc pápa néven a katolikus egyház feje, annak idején hevesen bírálta az azonos neműek házasságának engedélyezését, de elmarasztalta azokat a papokat is, akik megtagadták egyedülálló anya vagy homoszexuális pár gyermekének megkeresztelését.

Hat hónappal pápává választása előtt, 2012 szeptemberében az érsek megtiltotta egyházmegyéje plébánosainak, hogy bárkitől is megtagadják a keresztség szentségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.