Muhammad Abdullah Hassan

Merényletre készült a katona, már körözik

Dzsihádista merényletre készülő, frissen toborzott amerikai katonát köröz a Szövetségi Nyomozó Iroda, a Kansas City-i rendőrség és a katonai hírszerzés.

2014.04.01 18:05MTI
Nidal Hasan őrnagy

A jelentésben Booker, valamint Muhammad Abdullah Hassan néven emlegetett férfi a barátainak elmondta, hogy olyan típusú támadást szándékozik végrehajtani, mint amilyet Nidal Hasan őrnagy követett el, aki a texasi Ford Hoodban 13 katonatársát lelőtte és több tucatnyit megsebesített 2009. november 5-én.

Booker februárban jelentkezett az amerikai hadsereg toborzóirodájában a Missouri állambeli Kansas Cityben, és április 7-én kellett volna jelentkeznie az alapkiképzésre. A leendő újoncot azonban a múlt héten váratlanul elbocsátották a hadsereg kötelékéből, és péntek óta körözik, a Fox News szerint azért, mert fény derült az általa tervezett állítólagos merényletre.

A Fox News hatósági forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Booker mellett többen is lehetnek olyanok, akik kinyilvánították szándékukat, hogy dzsihádista támadást hajtanak végre amerikai katonai létesítmények ellen.

A palesztin származású Fort Hood-i merénylőt tavaly augusztusban halálra ítélték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.