Változások

Külföldiek csak orosz vízum birtokában utazhatnak a Krím félszigetre

"Azzal összefüggésben, hogy a Krím és Szevasztopol városa egyesült az Oroszországi Föderációval, a külföldi állampolgár csak úgy látogathat a Krím területére, ha orosz vízumra tesz szert az Oroszországi Föderáció valamelyik diplomáciai képviseletén vagy konzuli intézményében".

2014.03.31 21:28MTI

A Krím félszigetre látogatni kívánó külföldi állampolgárok számára most már kötelező az orosz vízum beszerzése valamely orosz diplomáciai képviseleten vagy konzuli hivatalban - jelentette be hétfőn Moszkvában az orosz külügyminisztérium. "Azzal összefüggésben, hogy a Krím és Szevasztopol városa egyesült az Oroszországi Föderációval, a külföldi állampolgár csak úgy látogathat a Krím területére, ha orosz vízumra tesz szert az Oroszországi Föderáció valamelyik diplomáciai képviseletén vagy konzuli intézményében" - tájékoztatott közleményében a minisztérium.

Ami a korábban még az ukrán jogszabály szerint vízummentesen beutazott külföldieket illeti, a Krímből való kiutazásuk ügyében csak az orosz külügyminisztérium szimferopoli képviseletén hozhatnak döntést - áll a közleményben. A minisztérium a szimferopoli képviseletnek a címét és telefonszámait is megadja: Krími Köztársaság, Szimferopol, Odesszkaja ulica 3/a, +38-0652 24-82-17 (vagy 24-82-19), illetve +38-050-3243260.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.