Rázós hely

Még mindig jelentős az aknaveszély Horvátországban

A horvát honvédő háború 1991-es kezdetétől az idei évig 511 ember vesztette életét taposóaknától és még mindig több mint 61 ezer hektáron van aknaveszély Horvátországban

2014.03.31 15:38MTI

Az aknaveszély a mai napig komoly gazdasági tehertételként jelentkezik a horvát aknamentesítéssel foglakozó hivatal szerint, mivel 1998 óta a 44 ezer hektár aknamentesítése 4,2 milliárd kunába (160 milliárd forint) került a horvát államnak - írja a Glas Slavonije horvát lap.

A legtöbb aknaveszélyt jelentő terület Lika-Senj, Sziszek-Moszlavina és Eszék-Baranya megye területén található. Az idei évre 293 millió kuna van aknamentesítésre előirányozva, s ennek nagy része uniós forrásból származik. 1998 óta 68 aknaszedő vesztette életét - összegzi az illetékes hivatal adatait a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.