Európában marad

Kerry Ukrajna miatt nem megy haza

Megszakította útját Szaúd-Arábiából hazafelé az amerikai külügyminiszter, és úgy döntött, hogy az ukrán válsággal kapcsolatos tárgyalások céljából egyelőre Európában marad.

2014.03.29 15:55MTI

John Kerry Barack Obama elnököt kísérte négy országot érintő európai, illetve közel-keleti körútján, amelynek Rijád az utolsó állomása volt. Miközben azonban Obama és a kíséret többi tagja hazautazott az Egyesült Államokba, Kerry Európában maradt. Az amerikai külügyminiszter repülőgépe szombaton az írországi Shannonban landolt, ahonnan a tervek szerint Párizsba utazik tovább. A francia fővárosban vasárnap vagy hétfőn orosz kollégájával, Szergej Lavrovval folytat majd tárgyalásokat az ukrán válságról.

A külügyminiszterek találkozójáról pénteki telefonbeszélgetésük során Barack Obama és Vlagyimir Putyin orosz államfő állapodott meg, mégpedig azzal a céllal, hogy lehetőség szerint diplomáciai megoldást találjanak a kialakult válságra. Kerry és Lavrov már szombaton előzetes telefonegyeztetést folytatott egymással.

Az előzetes tervek szerint az amerikai külügyminiszter kedden amúgy is visszatért volna Európába a NATO külügyminiszteri értekezletére. Sőt diplomáciai programjában ezt követően egy újabb közel-keleti látogatás is szerepelt az izraeli-palesztin béketárgyalások előmozdítása céljából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.