Az amerikai szövetségi kormány elismerte

Érvényesek a michigani melegházasságok - félig

Noha Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter a szövetségi állam nevében érvényesnek ismerte el pénteken azt a mintegy 300 melegházasságot, amelyet Michigan szövetségi államban kötöttek, de azért még hiányzik valami...

2014.03.29 06:35MTI

A szövetségi állami elismerésére, egy szövetségi fellebbviteli bíróság döntésére ugyanis még várni kell. A miniszter intézkedésének köszönhetően ezek a párok is igénybe tudják venni a házaspároknak járó szövetségi kedvezményeket, egyebek között a családi adó- és nyugdíjkedvezményt vagy a házastársnak járó törvényes bevándorlóstátust.

Holder kijelentette, hogy a michigani meleg párok még ideiglenesen sem maradhatnak bizonytalanságban a nekik járó előnyöket illetően. A miniszter hasonlóan cselekedett Utah állam esetében is január elején.

Jelenleg már 17 amerikai szövetségi állam és Washington D. C. ismeri el a melegházasságot. December óta Texasban, Oklahomában, Kentuckyban és Virginiában érvénytelenítették a melegházasságok ott érvényes tilalmát arra hivatkozva, hogy az amerikai alkotmányba ütközik, de e döntések ellen fellebbeztek az államok, és a fellebbviteli bíróság döntésére még várni kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.