I. világháborús áldozatok

Belga kormányfő: az amerikaiak áldozata a szívünkben él

Egész Belgium nevében köszönetet mondott szerda délelőtt Elio di Rupo belga kormányfő amiért amerikai katonák az életüket adták az első világháborúban Belgium felszabadításáért, miután Waregemben Barack Obama amerikai elnökkel és Fülöp belga királlyal együtt koszorút helyezett el a katonák emlékművénél.

2014.03.26 11:55MTI
freedigitalphotos.net

Di Rupo egyúttal ígéretet tett arra, hogy Belgium mindörökké megőrzi azok emlékét, akik az ország területén veszítették életüket a háborúban.

A nyugat-flandriai kisváros temetője az egyetlen Belgiumban, ahol az első világháborúban meghalt amerikai katonák nyugszanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.