"Véget ért a forradalom"

Szevasztopol polgármestere feloszlatta az oroszbarát "önvédelmi csoportokat"

Szevasztopol polgármestere kedden rendeletében feloszlatta és fegyvereik beszolgáltatására szólította fel a krími kikötővárosban tevékenykedő oroszbarát "önvédelmi csoportokat" azzal az indoklással, hogy "véget ért a forradalom".

2014.03.25 21:48MTI
MTI, archív

Alekszej Csalij polgármester szerint többé nincs szükség ezekre a csoportokra, mivel a város már része az Oroszországi Föderációnak, és az orosz törvényeket tiszteletben kell tartani.

A döntés nem nyerte el a krími ukrán fennhatóság felszámolásába és a katonai bázisok elfoglalásában fontos szerepet játszó "önvédelmi csoportok" mindegyikének tetszését. Több csoport tüntetést hirdetett meg szerdára.

"Csalij még csak köszönetet sem mondott nekünk, egyedül akarja irányítani ezt a várost" - hangoztatta az egyik csoport parancsnoka.

A határozottan Moszkva-párti, orosz állampolgárságú Alekszej Csalijt február 24-én választották polgármesternek a szevasztopoli városi tanács rendkívüli ülésén. Szevasztopol több mint kétszáz éve ad otthont az orosz fekete-tengeri flottának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.