Levelét megírta

Varsó szerint Zsirinovszkijnak beteg az elméje

Varsóban indulatosan fogadták Vlagyimir Zsirinovszkij javaslatát Ukrajna felosztásáról, a lengyel elnöki tanácsadó például azt mondta, hogy az ultranacionalista politikusnak a pszichiátriára kellett volna küldenie a levelét.

2014.03.25 11:46MTI

Tomasz Nalecz, a lengyel elnök tanácsadója úgy fogalmazott, hogy Zsirinovszkij rosszul címezte levelét.

"Ilyesmit csak egy beteg elme találhat ki. Ezt a levelet pszichiáterhez kell küldenie" - mondta Nalecz, akit az UNIAN ukrán hírügynökség idézett.

Stanislaw Ciosek, Varsó egykori moszkvai nagykövete "elmeháborodottnak" nevezte Zsirinovszkijt, és arra hívta fel a figyelmet, nem ez az első eset, hogy az orosz politikus más országokat, nemzeteket sérteget.

A TVP1 lengyelországi tévé hétfőn közölte, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij, az orosz duma alelnöke "hivatalos" levelet küldött három közép-európai országnak. A radikális megnyilvánulásairól és kirohanásairól ismert populista Varsónak azt javasolta, hogy követelje népszavazás kiírását öt nyugat-ukrajnai terület, a volhini, a lvivi, az ivano-frankivszki, a ternopili és a rivnei megye csatlakozásáról Lengyelországhoz. Zsirinovszkij szerint Magyarországnak Kárpátaljára, míg Romániának Csernyivcire kellene igényt tartania, míg az állítólagos javaslat szerint Ukrajnának csak az ország középső része maradna.

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére elmondta, hogy Budapest abszurdnak tartja Zsirinovszkij felvetését, és nem is reagál rá hivatalosan.

A javaslat megkérdőjelezi Ukrajna területi épségét, amely mellett Magyarország az elmúlt időszakban több alkalommal is nagyon határozottan kiállt - emlékeztetett Kaleta Gábor.

Vlagyimir Zsirinovszkij pártja időközben tagadta, hogy vezetője Ukrajna felosztását javasolta Lengyelországnak, Magyarországnak és Romániának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.