Vasárnap hunyt el

Felveszi Suárez volt spanyol kormányfő nevét a madridi repülőtér

Suárezt tartják a spanyol demokrácia egyik atyjának, az első demokratikus úton hatalomra jutott miniszterelnök volt az 1939-1975-ig tartó Franco-rezsim után.

2014.03.24 17:35MTI
freedigitalphotos.net

A repülőtér átnevezését Mariano Rajoy miniszterelnök kezdeményezte, hogy tisztelegjenek Suárez emléke és történelmi szerepe előtt - hangsúlyozta közleményében a közlekedési tárca.

A 81 éves korában elhunyt Suárez tiszteletére Spanyolországban félárbocra engedték a zászlókat, és háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el. I. János Károly spanyol uralkodó hétfőn több politikus kíséretében lerótta tiszteletét az elhunyt kormányfő előtt, akinek a koporsóját a madridi képviselőház egyik termében ravatalozták fel.

Adolfo Suárezt kedden helyezik örök nyugalomra a Spanyolország középső részén fekvő Ávila tartományban.

A hivatalos gyászszertartást március 31-én rendezik meg a madridi Almudena székesegyházban.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.