Válasz a szankciókra

Moszkva beutazási tilalmat rendelt el több kanadai tisztviselő ellen

Moszkva a nemrégiben elfogadott kanadai szankciókra válaszul beutazási tilalmat rendelt el tizenhárom kanadai tisztségviselő és törvényhozó ellen.

2014.03.24 16:42MTI
MTI

"Ezek a korlátozások a kanadai fél elfogadhatatlan cselekedeteire válaszul születtek, amelyek komoly károkat okoztak a két ország kapcsolatában" - olvasható a tárca által kiadott közleményben. Az orosz külügyminisztérium mindazonáltal leszögezte, hogy továbbra is nyitottak a Kanadával való "konstruktív" együttműködésre.

A listára felkerült személyek között van Christine Hogan és Wayne G. Wouters, a kanadai kormányfő bizalmas tanácsadói, Andrew Scheer, a parlament alsóházának elnöke, Peter Van Loan, a kormány képviselője az alsóházban, valamint Raynell Andreychuk szenátor.

A listán az ellenzéki Liberális Párt egyik képviselője, Irwin Cotler is szerepel. Reagálásul a férfi azt írta Twitter-oldalán, hogy kitüntetésnek veszi az orosz szankciókat. Ottawa az ukrajnai válság miatt március 17-én fogadott el szankciókat hét orosz és három krími oroszbarát tisztségviselő ellen.

Vízumtilalommal és vagyonbefagyasztással sújtották többek közt Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettest, Szerhij Akszjonov krími kormányfőt, valamint Volodimir Konsztantinovot, a krími parlament elnökét is. Kanadában több mint egymillió ukrán származású ember él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.