Kör alakú, zöldesszürke...

Eltűnt utasszállító - újabb tárgyakat talált egy ausztrál repülő

Két újabb, feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyat észlelt egy ausztrál kutató repülőgép az Indiai-óceán déli részén.

2014.03.24 14:44MTI
Forrás: YouTube

Tony Abbott ausztrál kormányfő a parlamentben beszámolt arról, hogy egy ausztrál hajó a közelben tartózkodik. A repülőgépről egy kör alakú, zöldesszürke színű, továbbá egy narancs színű és téglalap alakú tárgyat láttak. Szerinte hamarosan sikerül ezeket a tárgyakat begyűjteni.

Korábban egy kínai repülőgép fedezett fel több tárgyat a térségben, de az amerikai haditengerészet repülőgépének később nem sikerült ezeket megtalálnia. Pedig az amerikai haditengerészet a P-8 Poseidon típusú tengeralattjáró-elhárító repülőgépét, a világ legfejlettebb ilyen kutatóeszközét vetette be.

Az ausztrál hajózásbiztonsági hatóság (AMSA) szóvivője azt mondta: a P-8-as azt a feladatot kapta, hogy felleljék azt, amit a kínai repülőgép útban az ausztrál Perth felé látott.

A tárgyak feltételezett sodrásának irányát modellezték, de ennek ellenére az amerikai repülőgép semmit sem talált.

Chris Budde parancsnok, az amerikai hetedik flotta műveleti tisztje már arról beszélt, hogy a térségbe repítik a haditengerészetnek azt a berendezését, amely képes megtalálni a tenger mélyén a repülőgépek úgynevezett fekete dobozát.

Mint mondta, ha megtalálják a korábban észlelt tárgyakat, akkor nagyon gyorsan kell lépni, mert a fekete doboz jeladójának áramellátása korlátozott.

Szakértők szerint a jeladó mintegy harminc napig működik. Budde hozzátette, hogy ez a kutató berendezés, amit egy hajó után lassan vontatva használnak, akár a húszezer láb mélységből (hozzávetőleg hatezer méterről) érkező jeleket is képes felfogni.

A NASA amerikai űrkutatási hivatal azt közölte, hogy a műholdjaikkal, valamint a Nemzetközi Űrállomáson lévő nagy felbontású kamerákkal is kutatják majd az Indiai-óceán adott térségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.