Rasmussen: "Az orosz agresszió ébresztő"

A NATO megkongatta a vészharangot

Oroszország terjeszkedése Ukrajnában a legnagyobb fenyegetés Európa biztonságára és stabilitására a hidegháború óta.

2014.03.19 20:05MTI

Anders Fogh Rasmussen "ébresztőnek" nevezi az orosz agressziót, a Krím bekebelezését pedig ismételten törvénytelennek nyilvánítja. Felhívja a figyelmet arra, hogy a NATO-nak a saját háza tájához közelebbre kell összpontosítania figyelmét azután, hogy éveken át a szövetség területétől távol eső háborús övezetekben harcolt.

"Az ukrán fejlemények kijózanító erővel intenek arra, hogy Európa biztonságát nem lehet biztosra venni... Számolnunk kell az orosz agresszió hosszú távú stratégiai hatásával biztonságunkra" - mondta a NATO főtitkára.

Rasmussen beszédében megemlít olyan katonai intézkedéseket, mint a légi felderítő repülések Lengyelország és Románia felett, vagy a lett, litván, észt légtér fokozottabb védelme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.