Kenőpénz

Előzetesben a román kereskedelmi és iparkamara elnöke

Előzetes letartóztatásba helyezték szerdán Mihai Vlasovot, a román kereskedelmi és iparkamara elnökét, akit azzal gyanúsítanak, hogy egymillió euró kenőpénzt kért egy üzletembertől.

2014.03.19 18:18MTI

A bukaresti ítélőtáblának az előzetes letartóztatásba helyezésről szóló ítélete nem jogerős. Vlasovot kedd este vették őrizetbe, miután egy bukaresti vendéglőben tetten érték, amint átvett egy üzletembertől 200 ezer eurót, az általa kért összeg első részletét. Az ügyészek az állítják: Vlasov felajánlotta az üzletembernek, közbenjár a kamara alárendeltségébe tartozó kereskedelmi bíróságon, hogy az üzletember pere kedvezően alakuljon.

Vlasov megígérte, gondoskodik róla, hogy a per során több tárgyalási időpontot tűzzön ki a bíróság, és az üzletembernek legyen ideje kifizetni részletekben a megvesztegetés fejében kért összeget.

A szóban forgó kereskedelmi bíróságot Bogdan Olteanu, a román nemzeti bank egyik alelnöke, volt liberális párti képviselő, valamint a kereskedelmi és iparkamara elnökének egyik lánya, Vanda Vlasov vezeti - írta a Mediafax hírügynökség.

A kamara alárendeltségébe tartozó nemzetközi kereskedelmi bíróságot 1954-ben hozták létre Romániában azzal a céllal, hogy megvitassa a vitás külkereskedelmi ügyeket. Mihai Vlasov 2007 óta vezeti a kereskedelmi és iparkamarát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.