Ez nem háború? Csak a békét őrzik!

Az orosz NATO-nagykövet szerint országa nem áll háborúban Grúziával

Oroszország NATO-nagykövete szerint hazája nem áll háborúban Grúziával, de addig nem lesz tűzszünet, ameddig a grúz csapatok vissza nem térnek a dél-oszétiai offenzíva előtti állásaikba.

2008.08.09 20:03MTI
Fotó: MTI

Dmitrij Rogozin szombaton Brüsszelben kijelentette, hogy "Oroszország nem áll háborúban, csupán őrzi a békét, és segít békefenntartóinak és a polgári lakosságnak". Mihail Szaakasvili grúz elnök "el sem tudja képzelni, hogy milyen az, háborúban állni Oroszországgal" - tette hozzá. 

Rogozin hangsúlyozta: Oroszország semmilyen katonai műveletet nem folytat Grúzia ellen a konfliktusövezeten kívül. Moszkva azt várja el a NATO-tól, hogy visszafogottságot tanúsítson - mondta, egyben azzal vádolta meg Szaakasvilit, hogy megpróbálja nemzetközi méretűvé bővíteni a konfliktust. 

Kijelentette, hogy a grúz elnök által javasolt tűzszünet csak akkor léphet életbe, ha a grúz erők véget vetnek a harcnak, és visszatérnek a pénteki offenzíva előtti állásaikba. Rogozin leszögezte: ha Grúzia nem teljesíti ezeket a feltételeket, "egyetlen komoly politikus vagy katonai vezető sem veszi fontolóra békefenntartók küldését Dél-Oszétiába".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.