Csangsa

Újabb kínai késelés - öt halott a piac közelében

Március elsején egy vasútállomáson fekete ruhába öltözött emberek támadtak civilekre, akik közül 29-et megöltek 143-at pedig megsebesítettek. A hatóságok akkor hszincsiangi szakadárok terrortámadásának minősítették az esetet.

2014.03.14 11:04MTI
A kép csak illusztráció (forrás: MTI)

Öt embert halálra késeltek egy támadásban péntek reggel a közép-kínai Csangsa város egyik piacának közelében, a tettest a helyszínen lelőtték - jelentette a South China Morning Post című hongkongi lap honlapján, helyi forrásokra hivatkozva.

A Hunan tartomány székhelyén történt ámokfutást két árus elmérgesedett vitája előzte meg. A rendőrség beszámolója szerint az elfajult vita hevében először az egyik férfi leszúrta a másikat, majd válogatás nélkül az ártatlan járókelőknek esett. Közülük ketten a helyszínen meghaltak, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Utóbbiak a kórházban vesztették életüket.

A rendőrségi közlemény által kiadott nevekből arra lehet következtetni, hogy mindkét árus a helyi muszlim ujgur közösséghez tartozott. Úgy tudni, mindketten pékek voltak és lepényt árultak.

A közlemény tanúsága szerint tévesnek bizonyult az a korábbi értesülés, hogy a támadók többen voltak, s néhányan még szökésben vannak.

Március elsején a délnyugat-kínai Jünnan tartomány székhelyén, Kunming zsúfolt vasútállomásán fekete ruhába öltözött emberek hosszú pengéjű késekkel támadtak civilekre, akik közül 29-et megöltek 143-at pedig megsebesítettek. A rendőrök négy támadót a helyszínen lelőttek, egyet megsebesítettek, hármat később elfogtak. A hatóságok hszincsiangi szakadárok terrortámadásának minősítették az esetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.