Kalasnyikovokkal felfegyverkezve

Több tucatnyi fegyveres rohamozott meg egy kijevi bankot

Mintegy negyven fegyveres hatolt be csütörtökre virradóra egy bank épületébe az ukrajnai főváros, Kijev központjában.

2014.03.13 10:40MTI
MTI, archív

Az UNIAN ukrán hírügynökség internetes oldalán található információ szerint az álarcos támadók különböző feszítőszerszámokkal segítségével behatoltak a bankba.

A pénzintézet őrei bezárkóztak az egyik szolgálati helyiségben, és riasztotta a hatóságokat. A rendőrség különleges egysége, továbbá más szolgálatok emberei több órás szembenállást követően őrizetbe vették a behatolókat.

A tetteseknél Kalasnyikov géppisztolyokat, Szajga típusú vadászkarabélyokat, valamint kéttucatnyi Makarov típusú pisztolyt foglaltak le. A bankrablókat a rendőrségre szállították, azonosításuk folyamatban van. A hatóságok szerint az őrizetbe vettek egyike sem állította, hogy bármelyik politikai erőhöz tartozna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.