Két épület romba dőlt

Négyre emelkedett a New York-i gázrobbanás áldozatainak száma

Szerda reggel nagy erejű robbanás döntött romba két épületet Manhattan északi részén, Harlemben. A robbanás mértékét mutatja, hogy a szétszóródott törmelék miatt a környéken leállították a vasúti közlekedést.

2014.03.13 09:52MTI

Négyre emelkedett a New York-i gázrobbanás halálos áldozatainak száma - közölték csütörtökön a helyi hatóságok. Adataik szerint több mint hatvanan megsérültek, kilenc ember tűnt el. Egy bérlő elmondta, hogy a házban lakók folyamatosan erős gázszagra panaszkodtak az elmúlt hetekben. Itt megnézheti a videókat >>>

A mentőalakulatok csak este kezdhették meg az áldozatok keresését a téglatörmelékek, szétroncsolódott fagerendák és deformálódott fémtárgyak között. A munkálatok során hőkamerát is használnak a roncsok átkutatására. A mentők erőfeszítéseit a fagypont körüli hideg, valamint egy eltörött főnyomócső miatt keletkezett nagy üreg is nehezíti.

A 24 éves Emanuel Rivera, aki a környéken lakik, azt mondta, hogy hatalmas robajt hallott, majd füstoszlop emelkedett a levegőbe. Mindent lángok borítottak el. Ő is erős gázszagot érzett a környéken kedd este.

Az egyik összedőlt ház szerencsésen megmenekült lakója, Ruben Borrero azt mondta, hogy néhány héttel ezelőtt az erős gázszag miatt riasztották a tűzoltókat. A hatóságok ugyanakkor azt állítják, nincs nyoma annak, hogy a lakók panaszt tettek volna.

Azt is vizsgálják, vajon a gáztársaság fővezetéke hibásodott-e meg vagy valamelyik lakásban lévő csőhálózat. A fővezeték műanyagból és öntöttvasból készült, a rajta lévő dátum szerint 1887-ben - mondta Edward Foppiano, a Con Ed energiaszolgáltató elnökhelyettese.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az épülettömbben február 28-án ellenőrizték a hálózatot, de semmi gondot nem találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.