Huszonnyolc ember megsebesült a merényletben

25 évet kapott a 2012-es tel-avivi buszrobbantás egyik elkövetője

Huszonöt év szabadságvesztésre ítélték hétfőn Izraelben a 2012 novemberében elkövetett tel-avivi buszrobbantás egyik tettesét.

2014.03.10 18:26MTI
freedigitalphotos.net

A merényletben huszonnyolc ember sebesült meg, de senki sem halt meg. Mohammed Mafardzsa - aki a támadás idején tizennyolc éves volt - már tavaly decemberben bűnösnek vallotta magát, és beismerte, hogy ő helyezte el a robbanószerkezetet a buszon, amely a védelmi minisztérium épületétől nem messze repült a levegőbe.

A vádlottat a tel-avivi kerületi bíróság egyebek mellett több tucat ember ellen elkövetett emberölési kísérlet, az ellenséggel való szövetkezés és pokolgépes támadás miatt ítélte összesen huszonöt év börtönbüntetésre.

Mafardzsa az izraeli Modiin városában dolgozott és a családegyesítési tervnek köszönhetően rendelkezett izraeli papírokkal.

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat nyomozása során fény derült arra is, hogy Mafardzsát egy terrorsejt vezetője, Ahmed Músza ciszjordániai palesztin toborozta, és ő léptette működésbe mobiltelefonnal a robbanószerkezetet. Músza ellen még folyik a per.

A vádlottak a merénylettel meg akarták torolni a Hamász palesztin iszlamista szervezet egyik katonai vezetőjének, Ahmed el-Dzsaabarinak a kivégzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.