A szív megtisztulása

Ferenc pápa ötnapos lelkigyakorlatra elhagyja a Vatikánt

Ferenc pápa a kúria bíborosaival és püspökeivel vasárnap délután elutazik ötnapos nagyböjti lelkigyakorlatra a Rómához közeli Ariccia városába.

2014.03.09 15:56MTI
MTI

Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében azt kérte a hívőktől, imájukkal kísérjék őt a lelkigyakorlat napjaiban. A pápával együtt nyolcvanhárman utaznak az olasz fővárostól harminc kilométerre levő Aricciába. A kúria tagjait busz viszi.

A péntekig tartó lelkigyakorlatsor a Szent Pál Társaság Casa Divin Maestro nevű házában lesz. Az egyházfő és a kúria tagjai minden reggel együtt miséznek, majd délelőtt és délután elmélkedéseket tartanak. Ezek témája a szív megtisztulása.

Ferenc pápa döntött arról, hogy pápasága első nagyböjti lelkigyakorlatát elődeivel ellentétben nem a Vatikánban, hanem ennek falain kívül tartsák. A kúria tagjaival tartott lelkigyakorlatot VI. Pál helyezte a nagyböjti időszakra 1964-ben. Az egyházfő távolléte miatt a március 12-ei általános audiencia elmarad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.