Tizenheten megsebesültek

Kormánykatonák haltak meg egy afganisztáni NATO-légicsapásban

A kormányhadsereg öt katonáját ölte meg a NATO egy légicsapása Afganisztán középső részében csütörtök hajnalban.

2014.03.06 08:03MTI
freedigitalphotos.net

A hatóságok vizsgálják a súlyos incidenst, amelyben az öt afgán katona meghalt, tizenhét pedig megsebesült - jelentette be az érintett tartomány, Logar önkormányzatának egyik tagja.

A NATO vezette afganisztáni nemzetközi erők (ISAF) szóvivője pedig e-mailben közölte hírügynökségekkel: valóban egy kelet-afganisztáni hadműveletnek áldozatul esett legalább öt afgán kormánykatona. Arról nem szólt, hogy légitámadásban haltak-e meg.

Hozzátette: folyik a vizsgálat a "szerencsétlen baleset" körülményeinek kiderítésére. Hamid Karzai afgán elnök már többször élesen bírálta a NATO-t és az Egyesült Államokat, amiért légicsapásaiknak polgári áldozataik is vannak.

Ez az egyik hivatkozási alap, amely miatt a hamarosan leköszönő államfő elutasította, hogy kétoldalú biztonsági együttműködési megállapodást írjon alá Washingtonnal, jóllehet annak hiányában az amerikai csapatok teljesen kivonulhatnak idén az országból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.