Ukrán válság

Németországban kezelnek ötven ukrajnai sebesültet

Állapotuk súlyosságától és az intézmények befogadási kapacitásától függően dől el, hogy melyik németországi kórházba kerülnek a sérültek. Fogadásukra a Bundeswehr kórházai is készen állnak.

2014.03.05 15:29MTI
Forrás: MTI

Németországba szállítják kezelésre a kijevi Függetlenség terén történt összecsapások ötven sebesültjét, az ukrán kormány kérésének eleget téve - közölte a német védelmi minisztérium szerdán Berlinben.

A német hadsereg, a Bundeswehr orvosai elsőként felmérik a sebesültek állapotát Kijevben, majd felkészítik őket az utazásra. Állapotuk súlyosságától és az intézmények befogadási kapacitásától függően dől el, hogy melyik németországi kórházba kerülnek a sérültek. Fogadásukra a Bundeswehr kórházai is készen állnak.

A Bundeswehr az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői feladataiban is részt vesz. A német védelmi minisztérium közlése szerint két nem fegyveres katonai megfigyelő - más országból érkező kollegáikkal együtt - már úton van Ukrajna fele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.