Ukrán válság

Szerdán Moszkvában találkoznak a vámunió vezetői

Nazarbajev szerint az ukrajnai helyzet közvetlenül érinti a FÁK-országok egymás közötti kapcsolatait és közvetve a vámunió államait.

2014.03.04 11:25MTI
Forrás: MTI

Nurszultan Nazarbajev kazah elnök azt javasolta kedden, hogy az orosz-kazah-fehérorosz vámunió országainak vezetői tartsanak mielőbb találkozót az ukrajnai helyzet ügyében. A Kreml sajtószolgálata később közölte, hogy a három államfő szerdán találkozik Moszkvában a legfelső eurázsiai gazdasági tanács következő ülésén.

"Javaslatot nyújtottam be arról, hogy a lehető leghamarabb tartsunk találkozót, ahol alapos véleménycserét folytatunk, és megvitatjuk azokat az intézkedéseket, amelyekkel elejét vehetjük a veszélyes tendenciák kifejlődésének a jelen helyzetben" - idézte az elnököt sajtószolgálata.

Nazarbajev szerint az ukrajnai helyzet közvetlenül érinti a FÁK-országok egymás közötti kapcsolatait és közvetve a vámunió államait.

A Kreml sajtószolgálata később közölte, hogy az orosz, fehérorosz és kazah államfő március 5-én találkozik Moszkvában a legfelső eurázsiai gazdasági tanács soron következő ülésén.

A Kreml sajtószolgálata hétfőn arról adott hírt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Nazarbajevvel és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel. Az államfők megállapodtak abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak egymással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.