Május 25-én

Timosenko is indul az elnökválasztáson

Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt vezetője indulni kíván a május 25-re kiírt ukrajnai előre hozott elnökválasztáson.

2014.02.28 14:58MTI
MTI

Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) párt vezetője felidézte: a börtönéből nemrég szabadult Timosenko maga mondta neki egy beszélgetés alkalmával, hogy versenybe akar szállni az államfői posztért. Klicsko - aki szintén bejelentette korábban indulási szándékát - az újságírók előtt úgy fogalmazott: furcsa volt ezt hallani Timosenkótól.

"Engem váratlanul ért, hogy Julija Timosenko indulni fog az elnökválasztáson, mivel ő (Timosenko) ezt korábban hivatalosan soha nem jelentette be, szóban viszont megerősítette.

Klicsko kifejezte reményét, hogy az államfői székért folytatott küzdelem tisztességesen megy majd végbe. Korábban egyébként azt javasolta, hogy az Ütés, a Haza és a Szabadság pártja egyetlen közös jelöltet indítson.

A múlt hét végén Timosenko a híradások szerint egyszer már közölte, hogy indul a május 25-re kiírt előre hozott elnökválasztáson, de egy nappal később ügyvédje, Szerhij Vlaszenko cáfolta, hogy a politikus ilyen kijelentést tett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.