Szivárgó gáz okozhatta a tragédiát

Indiai tengeralattjáró balesete - megtalálták az eltűnt tisztek holttestét

A szovjet gyártmányú, Szindhuratna nevű 3 ezer tonnás tengeralattjáróban sűrű füst keletkezett szerda reggel, amikor Mumbai partjaitól 40-50 kilométerre járt felújítása utáni próbaúton.

2014.02.27 11:53MTI
freedigitalphotos.net

A füst miatt hét tengerész eszméletét vesztette. Őket légi úton a haditengerészet asvini kórházába szállították kezelésre; állapotuk stabil. A legénység többi tagja megúszta sértetlenül a történteket a két tisztet kivéve.

Őket már csak holtan találták meg a járműben azután, hogy az partot ért. A gyanú szerint akkumulátorból szivárgó gáz okozhatta a balesetet.

Az ügyben vizsgálat indul, az nidiai haditengerészet parancsnoka pedig lemondott. Az utóbbi időben több tengalattjáró-balesetet ért meg az indiai flotta. Tavaly augusztusban a Szindhuraksak nevű tengeralattjáró süllyedt el a mumbai kikötőben, miután robbanás történt rajta.

A legénység mind a 18 tagja meghalt. Az 16 éves, orosz gyártmányú jármű szintén nem sokkal korábban tért vissza Oroszországból, ahol átfogó vizsgálaton és felújításon ment keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.