Basescu ideiglenes vezetőket nevezett ki

Lemondtak a román liberális miniszterek

Lemondott szerdán a román Nemzeti Liberális Párt (PNL) hét minisztere a bukaresti kormányból, helyüket a Szociáldemokrata Párt (PSD) tárcavezetői vették át.

2014.02.26 12:38MTI
MTI

A román kormány közleménye szerint az egészségügyi, a munkaügyi, a közlekedési, a kulturális miniszteri tisztség ürült meg, valamint a víz- és erdőügyi, a parlamenti kapcsolatokért felelős, illetve a határon túli románokért felelős tárca nélküli miniszteri posztról távoztak a liberálisok. A hét miniszteri funkciót ideiglenesen a szociáldemokrata párt jelenlegi tárcavezetői vették át.

Traian Basescu államfő közölte, hogy aláírta az ideiglenes miniszterek kinevezését. Reményét fejezte ki, hogy Victor Ponta miniszterelnök új kormánya jövő hét elején hivatalba lép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.