Bevándorlók

Kövekkel és botokkal rohamozták meg Melilla spanyol enklávét

Mintegy ötszáz, kövekkel és botokkal felfegyverzett afrikai bevándorló rohamozta meg hétfőn a Spanyolországhoz tartozó Melilla enklávét, megpróbálva átjutni az észak-afrikai terület kerítésén - közölte a helyi kormányzóság.

2014.02.24 14:54MTI
freedigitalphotos.net

A szokatlanul erőszakos behatolási kísérlet során 27-en megsérültek, köztük a rendvédelmi szervek 13 tagja, akiket kövek találtak el. Tizennégy menekültet, akik a szögesdrót kerítésen való átmászás közben sérültek meg, kórházba szállítottak.

A fekete-afrikai országokból származó menekültek a Melillát Marokkótól elválasztó szárazföldi határ két külön pontján próbáltak meg bejutni az enklávéba és ezzel az Európai Unió (EU) területére. A mintegy félezerből megközelítőleg száz menekültnek sikerült átjutnia a kerítésen.

Az észak-afrikai országban fekvő két spanyol enklávé, Ceuta és Melilla mentén húzódik az Afrika és az EU közötti egyetlen szárazföldi határ, ezért sok migráns ezt az utat választja az Európába jutáshoz.

A múlt hétfőn mintegy százötven menekült jutott be Melillába, a hét méter magas kerítésen keresztül. Sokan a tenger felől próbálnak meg elérni a két tengerparti enklávéba. Kísérleteik nem ritkán tragédiával végződnek. Február hatodikán legkevesebb 14-en vízbe fúltak, amikor megpróbáltak úszva elérni Ceuta partjaihoz.

A tragédia vitát váltott a spanyol rendfenntartó hatóságok magatartásáról is, őket ugyanis az a vád érte, hogy megpróbálták lövésekkel visszatartani a bevándorlókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.