Rablásokban és drogcsempészetben is érintettek

Nemzetközi bankkártyacsalókat fogtak el Bulgáriában

Egy három kontinensen tevékenykedő, hitelkártyák adatai eltulajdonító nemzetközi bűnszervezetet számolt fel egy kiterjedt európai akció keretein belül a spanyol és a bolgár rendőrség, az ügyben Magyarországon is történt letartóztatás.

2014.02.22 13:25MTI

Az Európai Unión belüli ügyészi (Eurojust) és rendőrségi (Europol) együttműködést koordináló szervezetek irányításával lezajlott akcióban összesen 25 embert tartóztattak le, köztük tízet Bulgáriában, tizennégyet Spanyolországban és egyet Magyarországon.

A Magyarországon letartóztatott gyanúsított állampolgárságát nem közölték a bolgár hatóságok.

Az illetők a hatóságok szerint kártyaolvasó eszközöket telepítettek készpénzkiadó automatákba, amelyek segítségével hozzájutottak az ATM-ekben használt kártyák számához és PIN-kódjához. Ezen adatok birtokában később hamisított bankkártyákat készítettek, amelyekkel pénzt vettek fel mások számláiról.

A hatóságok 2012-ben Madridban indítottak eljárást az ügyben, a bűnszervezett feltételezett fejét pedig Bulgáriában találták meg. Várna és Plovdiv városában két olyan laboratóriumon ütött rajta a rendőrség, ahol a kártyaolvasó eszközöket és a hamis bankkártyákat készítette a csoport.

A bűnözők csak Spanyolországban több mint egymillió eurót vettek ki készpénzkiadó automatákból az ellopott adatok segítségével, és Ausztriában, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban, továbbá több latin-amerikai és ázsiai országban is tevékenykedtek. Jelenleg is vizsgálják, hogy összesen mekkora összeget lovasíthattak meg.

A hatóságok szerint a csoport emellett rablásokban és drogcsempészetben is érintett volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.