Ukrán válság

Janukovics már menekül?

A kelet-ukrajnai Harkivba utazott Viktor Janukovics ukrán elnök péntek éjjel.

2014.02.22 09:25MTI

Az információt megerősítette egy magas rangú amerikai diplomata is, aki az ukrán külügyminisztériumtól úgy tudja, hogy az államfő egy politikai találkozón vesz részt. A diplomata emlékeztetett arra, hogy az említett régió Janukovics támogatóinak fellegvára.

Harkivban tanácskozik szombaton a jelenleg kormányzó Régiók Pártja. A párt egyik képviselője, Nesztor Sufrics ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a megbeszélésen már az ellenzéki szerepre való áttérésről lesz szó.

Janukovics pénteken megállapodást írt alá az ellenzéki vezetőkkel a decemberig megtartandó előre hozott elnökválasztásról és nemzeti egységkormány megalakításáról. A megállapodást ugyanakkor a kijevi tüntetők nem fogadják el, és az elnöki palota lerohanásával fenyegetőznek arra az esetre, ha az államfő nem mond le posztjáról haladéktalanul.

Az amerikai diplomata nem kommentálta azokat a kérdéseket, amelyek Janukovics esetleges menekülésére vonatkoztak. Mint fogalmazott, "nem szokatlan, hogy miután fontos politikai döntést hoz, az elnök Keletre látogat, ahol a bázisa található".

A sajtó szerint az elnök az oroszországi Szocsiba utazik majd tovább, a téli olimpiai játékok vasárnapi záróünnepségére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.