A rózsaszín gyémántok ötvenszer értékesebbek

Ritka rózsaszín gyémántot lopott és nyelt le egy férfi

Letartóztattak és megröntgeneztek Ausztráliában egy brit férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopott és lenyelt egy 200 ezer ausztrál dollár (40,5 millió forint) értékű rózsaszín gyémántot.

2014.02.23 05:30MTI

A melbourne-i repülőtéren állították elő a 29 éves brit férfit, aki elismerte a lopást, és maga mondta, hogy lenyelte a ritka drágakövet.

A rendőrség pénteki közlése szerint épp egy Új-Zélandba tartó gépre akart felszállni. Megröntgenezték, a felvételek azonban egyelőre nem mutatták ki a drágakövet, újabb vizsgálatokra lesz szükség.

Az értékes, 0,31 karátos követ még szombaton lopták el egy Cairnsben lévő ékszerüzletből. Keith Bird tulajdonos szerint a tolvaj közelebbről akarta megszemlélni a nyugat-ausztráliai Argyle bányából származó gyémántot, majd kitépte az ékszerész kezéből és kerékpáron elmenekült.

Bird elmondta: a rózsaszín gyémánt üzlete egyik legféltettebb értéke volt, ezért nemrég biztonságos helyre költöztették a bolt hátsó részébe. Innen hozta elő megmutatni a potenciális vevőnek mutatkozó tolvaj kérésére.

A rózsaszín gyémántok általában ötvenszer értékesebbek, mint a fehér példányok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.