Intézkedés a lőfegyverek bejutása ellen

Megerősített rendőri ellenőrzőpontok a kárpátaljai hágókon

Megerősített ellenőrző posztokat állít fel a kárpátaljai rendőrség a Kárpátok hágóin, hogy megakadályozza fegyveresek és lőfegyverek bejutását Kárpátalja területére a szomszédos nyugat-ukrajnai megyékből.

2014.02.21 18:54MTI
freedigitalphotos.net

A Kárpátalja megyei rendőrség sajtószolgálatának pénteki jelentése szerint a rendőrök és társadalmi aktivisták által közösen felügyelt ellenőrző pontok létrehozására azért van szükség a Kárpátaljára vezető utakon, mert a szomszédos nyugat-ukrajnai megyék területén az utóbbi napokban több esetben jutottak illetéktelenek kezébe lőfegyverek katonai és rendőrségi létesítményekből.

A közlemény szerint az ellenőrző pontok szombaton, kijevi idő szerint 18 órától kezdik meg működésüket a Vereckei-, Toronyi-, Tatár- és Uzsoki-hágón át vezető utakon.

A posztok mellett melegedőket és elsősegélynyújtó helyeket is létesítenek.

A kárpátaljai rendőrség vezetése az állampolgárok megértését kéri az üggyel kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy az intézkedés célja Kárpátalja lakosságának megóvása a fegyveresektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.