Letartóztattak három aggastyánt Németországban

90 felett is börtön vár a volt auschwitzi őrökre

Letartóztattak három idős férfit Németországban azért, mert gyaníthatóan őrként szolgáltak az auschwitzi haláltáborban.

2014.02.20 14:55MTI

A hivatal szóvivője, Claudia Krauth közölte, hogy a 88, 92 és 94 esztendős aggastyánokat egy börtönkórházba vitték, és ott is tartják őket, míg nem ér véget ügyükben a nyomozás.

Tavaly szeptemberben a német szövetségi ügyészség mintegy harminc, gyaníthatóan hajdani auschwitzi őr letartóztatását javasolta. Ennek nyomán azután a tartományi ügyészségeknek kell tovább vizsgálódniuk és vádat emelniük.

Krauth most közölte, hogy a stuttgarti ügyészség hat ilyen indítványt kapott, de a másik három személy esetében még nincs elég bizonyíték a gyanú kellő megalapozásához, illetve a gyanúsítottak letartóztatásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.