2016-ban

Két év múlva látogathat szülőhazájába Ferenc pápa

A katolikus egyházfő részt vesz a tucumáni Eukarisztikus Kongresszuson. A látogatás további apropója, hogy Argentína - Ferenc pápa szülőhazája - 2016-ban ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját.

2014.02.19 17:17MTI
Forrás: MTI

Az argentin kormány hivatalosan megerősítette szerdán, hogy Ferenc pápa 2016-ban Argentínába látogat.

Juan Pablo Cafiero, Argentína vatikáni nagykövete a Del Plata rádióadónak helyi idő szerint kedden elmondta: "2016-ban várható a pápa látogatása Argentínában".

A nagykövet közlése szerint a katolikus egyházfő részt vesz a tucumáni Eukarisztikus Kongresszuson. A látogatás további apropója, hogy Argentína - Ferenc pápa szülőhazája - 2016-ban ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját.

Megválasztása első évében, 2013-ban csak egy külföldi látogatást tett a pápa: a Rio de Janeiró-i Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót kereste fel. 2014-ben várhatóan a Szentföldre és Dél-Koreába látogat el az egyházfő. Ugyancsak 2016-ban Magyarországra is várják Ferenc pápát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.