A rácsokon túl

Több mint kilencven rab szökött meg egy börtönből

Kilencvenkét rab megszökött a líbiai Zenten város börtönéből szombati sajtójelentések szerint.

2014.02.15 14:05MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A Tripolitól 160 kilométerre délnyugatra lévő városban a Libya Herald honlapjának a híre szerint az a szóbeszéd járja, hogy számos börtönőr is segített az elítélteknek a kitörésben. Egy másik forrás szerint a rabok orvost kértek és amikor megérkezett és kinyitották neki a kaput, a rabok rárontottak az őrökre és elmenekültek. 19 szökevényt később elfogtak, közülük azt a kettőt, akiket az őrök megsebesítettek, amikor tüzet nyitottak a menekülőkre.

Az állam biztonsági erői számos milíciát olvasztottak be a soraikba és ennek következtében tevékenységük hatékonysága meglehetősen sok kívánnivalót hagy maga után. Az utóbbi hónapokban a meglehetősen kaotikus állapotokat kihasználva rabok százai szöktek meg a börtönökből.

A rabok jelentős részét a február 17-i forradalom becsmérléséért ítélték szabadságvesztésre.

A Líbia keleti részén, Bengáziban 2011 februárjában az úgynevezett arab tavasz során kibontakozott tüntetések felkelést indítottak el az észak-afrikai országot évtizedeken át uraló Moammer el-Kadhafi ellen. A NATO légi támogatásával a felkelők megdöntötték a rezsimet, a bujkáló diktátort egy felkelő agyonlőtte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.