Dél-Afrika egyik legnépszerűbb sportolója volt

"Lesújtó balesetnek" nevezte barátnője lelövését Pistorius

Több hónapos hallgatását megtörve szólalt meg nyilvánosan, pontosan egy évvel a tragédia után Oscar Pistorius dél-afrikai futó, akit az ügyészek szándékos emberöléssel vádolnak az ügyben.

2014.02.14 22:45MTI

A mindkét alsó lábszárán amputált atléta a honlapján közölt rövid közleményében azt állítja, hogy tavaly február 14-én betörőnek nézte és véletlenül lőtte le házában barátnőjét, Reeva Steenkampot. Az ügyészség szerint azonban a sportoló hideg vérrel végzett a 29 éves modellel.

"A szavak nem képesek visszaadni érzéseimet a szörnyű balesettel kapcsolatban, amely akkora szívfájdalmat okozott mindazoknak, akik igazán szerették - és még mindig szeretik - Reevát. A gyötrelem és bánat - különösen Reeva szüleié, családjáé és barátaié - fájdalommal tölt el. Reeva elvesztését és annak a napnak a traumáját egész életemben magammal fogom hordozni" - írta közleményében Pistorius.

A 27 éves Pistorius a gyilkossági ügyet megelőzően Dél-Afrika egyik legnépszerűbb sportolója volt, és nagy nemzetközi elismerést is kivívott azáltal, hogy amputáltként a 2012-es londoni olimpiára is kvalifikálta magát. Azóta ugyanakkor megosztotta a helyi közvéleményt, hogy szándékosan vagy véletlenül gyilkolta-e meg barátnőjét.

Pistorius pere március 3-án kezdődik. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.