Szolgálati titkot sérthetett

Távozik a német mezőgazdasági miniszter

Bejelentette lemondását pénteken a német kormány mezőgazdasági és élelmezésügyi minisztere, Hans-Peter Friedrich, akire szolgálati titok megsértésének gyanúja vetül, mert az előző kormány belügyminisztereként tájékoztatta a szociáldemokraták elnökét a párt egy parlamenti képviselőjét is érintő ügyészségi vizsgálatról.

2014.02.14 17:42MTI

Hans-Peter Friedrich berlini sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, hogy meggyőződése szerint politikailag és jogilag helyesen járt el, de az ügy nyomán kialakult helyzetben nem tudja tovább ellátni tárcavezetői feladatait, ezért felajánlotta lemondását Angela Merkel kancellárnak.

A bajor konzervatív CSU politikusa tavaly októberben arról tájékoztatta a szociáldemokrata párt (SPD) elnökét, hogy egy gyermekpornográfiával összefüggő nemzetközi nyomozásban felmerült egy SPD-s parlamenti képviselő neve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.