Segítőjükkel is végeztek

Iszlamista fegyvereseket ölt az orosz rendőrség

Az orosz rendőrség megölt négy feltételezett iszlamista fegyverest, és egyik segítőjükkel is végzett az észak-kaukázusi Dagesztán fővárosában, Mahacskalában.

2014.02.10 14:52MTI
kommersant.ru

A történtekről a Kommerszant című orosz napilap számolt be internetes oldalán. A lövöldözés szombaton robbant ki egy sokemeletes lakóháznál. A rendőrség értesült róla, hogy a ház egyik harmadik emeleti lakásába nemrég beköltözött hat férfi. Mint kiderült, a bujnakszi terrorcsoport négy tagja és két segítőjük.

A fegyveresek, miután észrevették a biztonságiakat az utcában, kísérletet tettek arra, hogy kitörjenek. A lövöldözések szünetében az egyik segítő megadta magát.

A többiek folytatták a harcot, amelyben a biztonságiak végül mindannyiukkal végeztek. Az öt halott közül négyet már azonosítottak, köztük a bujnakszi csoport vezetőjét, Alekszej Pasencevet, ragadványnevén Abdul Malikot.

Az orosz vahhábita 2011-ben érkezett Dagesztánba, hogy részt vegyen a iszlám szent háborúban, a dzsihádban. Két évvel később már az egyik bandának ő volt a vezetője, számos gyilkosság és terrorcselekmény fűződött a nevéhez.

A tavaly december végén Volgográdban elkövetett, 34 áldozatot követelő pokolgépes merényletek elkövetői is a bujnakszi csoport tagjai voltak. A szombati eset miatt tovább nőhet az aggodalom a Szocsiban zajló téli olimpia biztonságával kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.